Xavi Gonzàlez

Xavi Gonzàlez, professor de saxo i clarinet

Xavi GonzálezComença a tocar el clarinet als sis anys, a la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria de Blanes. L’any 2003 entra al Conservatori Professional de Badalona, on l’any 2008 obté el títol de Grau Professional en l’especialitat de clarinet. Aquell mateix any accedeix a l’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc), on l’any 2013 finalitza el Grau Superior en l’especialitat de composició, sota el mestratge d’Albert Guinovart. Actualment continua la seva formació estudiant saxo i improvisació amb Martí Serra, a l’Escola de Música Moderna de Badalona.

Com a compositor destaca la seva versatilitat. A més de les cançons de pop i les incursions en la música per a audiovisuals ha participat en diversos premis de composició, guanyant el primer premi al Certamen Musical Ciutat de Sabadell 2011, l’accèssit al 28è Certamen Musical Ceret-Banyoles 2012, segon premi i premi popular al Concurs de Joves Compositors de Blanes 2009 i diversos accèssits al Premi Ciutat de Reus de composició per a corals infantils 2009 i 2011. Ha estrenat obres al Palau de la Música Catalana i a l’Auditori de Barcelona, i també arranjaments per a diferents espectacles al Teatre Nacional de Catalunya.

Instrumentista de clarinet, saxo i tenora, ha actuat i enregistrat amb formacions i en situacions molt diverses. Actualment compagina les actuacions de l’Orquestra Gira-Sol amb els projectes Bon Vent i Biflats, i també col·labora en altres projectes de manera més puntual. A més, dedica una part del seu temps a la docència, impartint classes de clarinet i saxo a l’Escola Municipal de Música de Banyoles.

www.xavipendon.com